|       ***       Vissza a nyitólapra       ***       |
Keresés oldaltartalomra:
  

Az ország leteszi a fegyvert

Egyet tudjál ember! Vagy végig viszed a leszerelési gyakorlatot, és eléred a védő rendjét, és talán lesz esélyed a továbbfejlődésre, vagy a kőkorszakban kötsz ki, és nem lesz üdítő és csokoládé automatád. És unokád örül majd, ha a botján sütött veszett róka nem fertőzi halálra a családját, mikor jobb zsákmányt nem talál. És történhet ennél még rosszabb is. És ez nem csupán egy országra vonatkozik.

Nem tartozol támogatással egyetlen olyan kormánynak sem, amelyik nem tesz meg mindent a fegyvertelenségért, és a fegyvertelen védő szintjének eléréséért. Ha egy ország sikeres, azt biztos nem a fegyvereseinek köszönheti.

Egy fegyver-gyártósor leállítása fontosabb, mint egy fegyver hatástalanítása.
Egy igazi védő tudja, egyetlen illegális eltitkolt fegyver sem szent! Pláne ha az atomerejű. Lakott, vagy élettel benépesített, benépesedett bolygón atomfegyver gyártása, tárolása, használata a legsúlyosabb terrorcselekmények egyike. Senkinek nem tartozol, ha leleplezel vagy tönkreteszel egy illegális katonai gyártósort, hatástalanítasz egy fegyvert, és ez-alól a nagyhatalmak hadseregeinek eltitkolt fegyverbázisai sem kivételek. A leszereléshez nincs szükséged senki külön engedélyére! Mind törvénytelen, aki ezt nem engedi neked. A totál eszementek azt hiszik, ha az övék az atombomba, az milyen hasznos, ha az ellenségé, akkor milyen káros. Vedd észre, akár kié is, maga a fegyver az elsőszámú ellenség! Elsőként a sajátodat hatástalanítsd! Az egy másodlagos kérdés, kié is volt a hatástalanított fegyver, vagy a tönkretett gyártósor. A hatástalanított fegyvernek a hulladék újrahasznosítóban a helye... (További részletek az Asztropitekusz könyvben)

Magyarország leteszi a fegyvert
Magyarország vállalja, hogy fegyvertelen ország lesz
Magyarország folytatja a leszerelési gyakorlatot
Magyarország elvárja a környező és távoli országoktól is hogy fegyvertelenek legyenek.
Először leteszi, azután elvárja...nem fordítva!
Katona és rendőr bácsi, néni is leteszi.
Egyenruha maradhat, de a fegyvert leteszi!


A vadász, előírásnak megfelelő, legálisan tartott fegyverét békén hagyjuk, de vadász nem lőhet emberre, a vadász nem emberölésre képzett rendfenntartó! Királynő vagy király, kicsi vagy Nagy, majd dönt, hogy saját területén milyen és mekkora fegyver engedhető a vadásznak, az ott lévő vadállatok méretétől függően.
A többi fegyver leszerelendő!
Ugye nyilvánvaló, hogy nincs más esély!
Keresd meg, olvasd el a védő kódexét, és próbálj meg minél kevesebbet hibázni!
Börtönök vannak a földön, mert szükséges azok elzárása, akik csak pusztítani tudnak, de attól senki sem lesz jobb, hogy elzárjuk, a rehabilitáció feladata a börtönökben, hogy a bűnözőt legalább annyi tisztességre tanítsa, hogy szabadon engedése után legalább ne legyen veszélyes a többiekre nézve. Az atomreaktor nem minősül fegyvernek. Még akkor sem, ha az néhány félkegyelmű ügyetlen keze alatt kisebb robbanás közepette tönkre megy, de ugye nyilvánvaló, hogy minimum életfogytiglan jár azoknak, akik szándékos katonai atomrobbantásos kísérleteket folytatnak, atomfegyvert gyártanak, és lakott bolygón atomrobbantást hajtanak végre. Akármilyen hadsereg tagjai is, életfogytiglan a tisztességes jussuk, és ki tudja lesz-e olyan rehabilitáció, ami kiszedi őket a rács mögül!

további részletek az Asztropitekusz könyvben

Igen, kezd megvalósulni!
Persze ki tudja, hányan akarnak majd keresztbe tenni a további leszereléseknek. Ki nem józanodott bolond még mindig túl sok vannak a Földön. Nem lesz könnyű! A leggyengébbek azt hiszik, a fegyvertől erősebbek és nagyobbak lesznek, és még ki tudja, hány tévhitük van.

Helyzetjelentés 2013. május 1. Székesfehérvár és környéke.

Fehérvári majális 2013

A kép csupán egy kis részletet mutat, maga a rendezvény kb. 10 000 fő nagyságrendű lehetett.

Idén, ez a terület lett kiválasztva. A Sukorói stand előtt átvezető kerékpárúton csúcsforgalom volt, de a Sukorói szabad strandot sajnos a pecások lepték el, (pedig van számukra kijelölt hely a strand mellett) így fürödni nem lehetett, és rendezvény sem volt. Lehet, hogy az asztropitekuszok úgy gondolták, jobb, ha inkább a városi rendezvényen ünnepelnek, a többi ember közt elvegyülve, ki tudja? Nos, Fehérváron a rendezvény a leszerelési gyakorlat szempontjából nagyon jól sikerült. Amíg a tavalyi év biztonság szempontjából egyértelmű bukta volt, mert fegyveres rendőrök kószáltak a civilek közt, az idei rendezvényen a forgalomirányítók és biztonsági őrök is fegyvertelenek voltak. Fegyveres rendőrök csak a városban voltak. Reméljük, előbb-utóbb a városi rendfenntartók is leteszik a fegyvert. Ez a rendezvény tehát, bárkik is szervezték, egyértelmű siker, és átment a vizsgán. Ugyan, ez nem egy műszeres vizsgálat volt, és reméljük, hogy szigorított vizsgálatra nem is lesz szükség, de a tesztelés alatt nem tartózkodott fegyveres a rendezvényen. Nyilvánvalóan látható, hogy emberek közt szervezhető program, fegyveres őrzés, vagy őrizet nélkül is. Ezt a példát kell tovább vinni!

Majális parkoló és fegyvertelen forgalomirányító Székesfehérvár 2013


A fegyveres rendőrnek meg kell tanulnia letenni a fegyvert, betartani a védő kódexét (lásd: Asztropitekusz könyv) hogy elérje, ne maga legyen a fegyveres fenyegetés a többiekre nézve. A diktatúra a rabszolgaság és a börtön ott kezdődne, hogy a rendőröknek megengedjük a fegyverviselést, a lakóságnak pedig nem. A fegyvertelenség mindannyionkra vonatkozik, és egy fegyvermentes terület lehet alapja egy élhető köztársaságnak, és a fegyveres birodalmak vagy leteszik a fegyvert vagy a pusztulás útjára lépnek. Ha mindenkinek megengednénk a fegyverviselést, az hadi állapot lenne, aminek a következő lépése a háború. Az igazi védő mindig fegyvertelen. Még egy rendőr munkája is kevésbé veszélyes, ha fegyvertelen, mert van alapja annak, ha egy bűnöző tudja, hogy fegyvertelenekkel áll szemben, maga sem szívesen támad fegyverrel, de ez nem elég alap egy védőnek. A védő ki van képezve a fedezék, a pajzs használatára, ha kell, van hálóvetője, vagy más eszköze, amivel elfogja a támadót. A hálóvető nem minősül fegyvernek, nem emberpusztításra, hanem veszélyes támadók elfogására tervezett eszköz, ami nem okoz maradandó testi károsodást.
Mért pont május 1.?
Ez a dátum nem kapcsolódik semmilyen jelentős csillagászati eseményhez. Azért lett ez a dátum kiválasztva, mert ezen a napon, a munka ünnepén, békés hangulatú rendezvényeket szerveznek, ahol tesztelni lehet a fegyvertelenséget. Ez nem egy éjszakai rock koncert, vagy egy focimeccs, illuminált, alkoholos balhézókkal, de ha a majálison el tudtuk érni a fegyvertelenséget, sokan rájönnek majd, hogy ezt a rock koncerten, és a focimeccsen is el lehet érni, és a továbbiakban ezeket a rendezvényeket is meg kell vizsgálni fegyvertelenség szempontjából. Lehet, hogy itt egy kicsit keményebb lesz, de a rendfenntartók részéről ez akkor is megvalósítható, és megvalósítandó. Tehát van egy fegyvermentes rendezvényünk. A feladat innentől kezdve az, hogy a fegyvermentességet más rendezvényekre is alkalmazzuk, majd az egész városra, más városokra, az Országra, és Országon kívülre...
Tehát még egyszer: A látottak alapján, a Székesfehérváron rendezett 2013-évi majális rendezvény a fegyvermentesség szempontjából megfelelt. Reméljük, mások is ezt tapasztalták, és a továbbiakban nem lesz visszaesés. Van nekünk elég gondunk anélkül is, hogy fegyverekkel lövöldöznénk egymásra.

A tesztelő

Helyzetjelentés 2013. május 1. Budapest
Nos, itteni tesztelőnk jelentése nem egyértelmű, de azt tudjuk, hogy a légi bemutatón katonai vadászgép is húzott el a nézők felett. Ez csak akkor megengedhető, ha az adott gép a leszerelési gyakorlat előírása szerint teljesen, és visszaalakíthatatlanul át lett alakítva civil célokra, és át lett festve például sárga-pepita kockásra légi-taxinak. Fegyveresként a két lábon járó vadász a legtöbb, amit megengedünk, de nem embertömegek közt, hanem a ligetgazdaságban, vagy a művelt erdőben. Vadász nem lőhet emberre, és ha fegyvere puskaporos is, nem lehet erősebb a két kézzel felhúzható rugó, vagy húr erejénél. Ha van elég hely és a vadász bemutatót tart rendezvényen, ahol bárki lőhet, különösen ügyel a balesetveszély elkerülésére.
Mindazonáltal, a hibákat leszámítva, a Budapesti rendezvény is nagyon jól sikerült.
A változásokat nem sürgetjük, de nehogy túl késő legyen, mire megértjük a Királyok városának üzenetét!

A bizottság

  Ugrás a lap tetejére