|       ***       Vissza a nyitólapra       ***       |
Keresés oldaltartalomra:
  
Láthatod, hogy ezek a Földi seggfejek még a saját fajtájukkal sem tudnak kiegyezni! Bekerítették szögesdróttal az országot, pedig csak a saját kivert rokonaik, fajtársaik jöttek délről! Hogy segíthetnénk idegeneken? Tehát a hiányos adatok alapján: Van itt a közelben egy veszélyeztetett faj, akik a Galaxis központjában tönkrement világuk maradványait szeretnék átmenteni, újjá építeni valahol itt a kissé kívül eső csillag övezetben?. Törvényes segítséget kérnek, átmeneti megállót, hogy átmeneti menedéket kapjanak a tájékozódáshoz, nyersanyagot, energiát a további úthoz, hogy megtalálják leendő új otthonukat, ahol Noe típusú hajójuk életet vihet valamelyik halott világba, hogy azt saját képükre formálva feléleszthessék elpusztult világukat. Cserébe mi is tanulhatunk technológiáikból. Törvényes keretek közti megállapodást várnak, és a Galaktikus törvények értelmében, együttműködést. Tudják, hogy a találkozó kockázatos mindkét félnek, de megegyezést remélnek. Ez most aktuális, vagy csak egy több ezer éves lenyomat vízhangja?

Törvény (Galaktikus): Egy Noe típusú hajó az utolsó alvó reményt jelentheti valamely faj, vagy életközösség számára. Szándékos tönkretétele vagy megrongálása az adott fajtól, életközösségtől való utolsó remény megvonását jelentheti. A hozzá nem értőktől azt várjuk, hogy hagyják békén, de jelezzék azonosítatlanként, ha látnak ilyesmit saját rendszerükben, hogy az esetleges azonosítás után megkaphassák a szükséges dokumentációt, ami szükséges lehet egy esetleges mentési akciókhoz. A Noe típusú hajó nem irányítható mások által már lakott területre. A mentés elvégzése során a Noe típusú hajót olyan lakatlan, de élhető helyre kell irányítani, ahol megtelepedhet. Segélykérés esetén a mentés segítése minden törvényes társadalom kötelessége, már amennyiben ez lehetséges, és nem elviselhetetlen teher a helyieknek. Ha megvalósítható, a mentés vagy segítség, az még akkor is kötelező, ha a helyiek úgy érzik, sárkányfiókákat nevelgetnének. Vírusnak nevezzük azokat a félkész Noe megoldásokat, amik arra számítanak, hogy a helybeliek leigázásával már meglévő telepeket saját rabszolgáikká téve, vagy más fajokat kiirtva telepednének meg. A teljes értékű Noe hajót úgy kell elkészíteni, és arról ismerhető fel, hogy az képes egy élettelen naprendszerbe megérkezve, külső intelligens segítség nélkül is, egy adott bolygó élő rendszerét átmenteni, egy halott de megfelelő körülményekkel rendelkező bolygóra. Intelligens találkozások esetén, és mivel utolsó reményről van szó, elvárható a helyiektől a tájékoztatás, vagy némi nyersanyag, ami szükséges a továbbjutáshoz.

Földönkívüli találkozások előkészítése

Amennyiben igaz a legenda, mely szerint Atlantisz korában már kijutott az ember a világűrbe, és kolóniákat hozott létre ott, bár kicsi rá az esély, de előfordulhat, hogy valahol távol a földtől túlélték az elmúlt 10.000 évet. Lehet, hogy azóta testük alaposan elváltozott, és alig látszik már rajtuk, hogy földi emberektől származnak. A másik lehetséges variáció, hogy teljesen más bolygóról származó lények lehetnek földközelben. A saját példánkból kiindulva, ha mi mennénk felderíteni a vadont, az első találkozások valószínűleg valamelyik hírvivőnek, felderítőnek, kirándulónak jutnának. És az első látogatások valószínűleg sohasem hivatalos találkozások. Nos, lehet, hogy ők már régóta tudnak rólunk, és hivatalos látogatást is terveznek.

Amit tudnunk kell ez-ügyben.

Ne várjunk túl sokat egy ilyen találkozótól! Se tolmács, sem megértés nem várható elsőre. Fontos, hogy ne legyünk ellenségesek. Semmi fenyegetés! Figyelem, és egy érintés, amire törekszünk. De nem úgy, hogy odarohanunk! Lassan, hadd legyen ideje neki is megfigyelni minket. Ha egyedül van, legyél Te is egyedül. Feltartott kézzel néhányszor körbefordulva jelezzünk neki, bizalmat. Lehet, hogy azt hiszi, csak táncolunk, de ha jó megfigyelő, észreveszi, hogy hátat is merünk fordítani neki, és nincs nálunk pusztító eszköz. Tehát nem arról van szó, hogy félelmünkben agyon akarjuk verni, vagy agyonveretni a rendőrséggel. Aki fél, az inkább fusson el, és ne menjen közelebb.  A fegyveres barbárok jobb, ha távol tartják magukat, az efféle találkozóktól, és a földi kultúráktól is. Saját orvosaink közül azonnal ketrecbe zárjuk azokat, akik földönkívülieket akarnak boncolni. Te hogy éreznéd magad, ha a technikai fejlettség elég lenne, és fajtársaid csillagászati összegekben mérhető munkájából sikerülne meglátogatnod egy másik világot, és az ott lévő őrülteknek első céljuk az lenne, hogy fölboncoljanak, és csak a boncolás után jutna eszükbe, hogy esetleg meg kellett volna tőled kérdezni valamit? A földönkívüli, lehet, hogy csak űrruhában képes a földi körülményeket elviselni. A találkozás lényege csak annyi, hogy látjuk és megérintjük egymást. Esetleg adunk neki valamit, például egy tévét, ami a világűrben is működik. Aztán, ha ő is ad nekünk egy tévét, és a csatornákat sikerül összehangolni, akkor utána talán többet is megtudhatunk egymásról. De az is lehet, hogy ő meg ad nekünk egy rajzot, amin rajta van, hogy mit szeretne, ki tudja?

Nem a földönkívüliek azok, akik pusztítják világunkat, hanem mi magunk.

Akár vannak földönkívüliek a közelünkben, akár nem, akár meg akarnak velünk ismerkedni, akár nem, fontos, hogy elérjük azt a szintet, hogy kultúrának lehessen nevezni a világunkat, ami nem ellenséges más világokra nézve, és ha terjeszkedik, akkor sem más világok leigázásával teszi ezt, hanem a lakhatatlan élettelen világok élhetővé tételével. Függetlenül attól, hogy mások milyenek, elsőként nekünk kell barátságosabbaknak, konstruktívabbaknak, lennünk.

Na most, képzeld el, ha egy idegen civilizáció elnöke, kiskirálya idejönne hozzánk tárgyalni, és mi boncasztallal fogadnánk, és mindezt rögzítené a képrögzítő, és az ő tévécsatornájukba bekerülne, hogy mi mit csináltunk a küldöttel, mit gondolsz, mi lenne a véleményük rólunk? No és akkor kik uszították tudva vagy tudatlanul a háborús helyzetet? No és kik azok, akik még mindig nem akarják letenni a fegyvert, és mindenféle égen száguldó bigyókra akarnak lövöldözni, mert a tuskó agyuk nem veszi be a kulturált létformát. Elkezdtétek már leszedni a fegyvereket a repülőgépekről?

A szervező

  Ugrás a lap tetejére